- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סלקום בע"מ נ' וינטרוב
|
תא"מ בית משפט השלום כפר סבא |
25051-06-10
16.5.2011 |
|
בפני : צוריאל לרנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: סלקום בע"מ |
: יוסף וינטרוב |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפני תביעה כספית על סך 803 ש"ח (לא כולל הוצאות ושכ"ט), שהוגשה לביצוע בהוצאה לפועל על ידי סלקום ישראל בע"מ ("התובעת") כנגד מר יוסף וינטרוב ("הנתבע"), לתשלום חוב נטען של דמי שימוש בקו טלפון, ויתרת שווי הטבה.
הנתבע, שהוא בשנות ה-80 לחייו, הגיש התנגדות לביצוע התביעה, בה טען, כי בינואר 2009, בתום תקופת ההתחייבות שלו על פי ההתקשרות החוזית שלו עם התובעת, ביקש להתנתק משירותיה. הוא נדחה בלך ושוב, ובין היתר נטען נגדו כי קיימת התקשרות חוזית נוספת שלו עם התובעת, שנערכה בסניף אחר, שטרם פקעה, אולם לא נמסרו לו פרטים נוספים אודותיה. לימים, פקעה סבלנותו, והוא עבר לחברה אחרת וחדל לפרוע את חיובי התובעת.
הדיון בפני התנהל באופן לא פורמאלי, והצדדים העלו טענותיהם באופן חופשי. בתום הדיון החופשי בחרו הצדדים, בנסיבות העניין, לבקש מביהמ"ש ליתן פסק דין, ללא נימוקים, על פי הקבוע בסעיף 79א'(א) לחוק בתי המשפט בהסתמך על הטיעונים וכתבי הטענות.
כך הסכימו הצדדים, וטוב שכך הסכימו, שכן "יפה כוח פשרה מכוח הדין" (תוספתא, סנהדרין א', ט"ו).
טענות התובעת, בקליפת אגוז, הן, כי אכן נוצרה התחייבות חדשה (עליה אין בידי התובעת אסמכתא), שלא היתה אמורה לפקוע אלא בשנת 2010; כי הנתבע נהנה במהלך התקופה, עד להפסקת ההתקשרות מצדו, מהתנאים המועדפים המוצעים בחבילה שעל יסודה נוצרה ההתחייבות החדשה; כי יתכן שבן משפחתו (ככל הנראה: נכדו) של הנתבע התקשר בשמו עם התובעת ויצר את החיובים שבגינם הוגשה התביעה. עוד הודיעה התובעת, כי היא אינה עומדת על תשלום רכיב שווי ההטבה, אלא רק על תשלום החשבונית שהוצאה בגין צריכה שוטפת, בסך 402 ₪. בנוסף, ביקשה התובעת להתחשב גם בכך, שכבר חויבה בהוצאות בסך 1,200 ₪ (ומע"מ) לטובת הנתבע, בשלב מחיקת הכותרת (ואף שילמה אותן).
"פסיקה בדרך של פשרה פירושה שבית המשפט לא ידרש להכריע את הדין ולתת פסק דין על פי קביעה שבעל דין זה או אחר צודק במחלוקת על פי הוראות החוק או הדין אלא משמעותה שביהמ"ש יתן פסק דין על דרך הביניים והמיצוע שבין טענות שני הצדדים." (ר' ת.א. (ב"ש) 187/93 – פרץ אשר נ. קופ"ח של ההסתדרות, תק-מח 95(3), 240).
מהסכמת הצדדים, כאמור, יש לראות את כל אחד מן הצדדים כמי שמבקש לסיים את הסכסוך שנתגלע בינו לבין חברו בדרך של פשרה ולא בהכרעה שיפוטית חדה ונוקבת. הסכמה זו טומנת בחובה את נכונותו של כל צד שלא לעמוד בתוקף על כל טענותיו בבחינת "ייקוב הדין את ההר", אלא לקבל מענה הולם למכלול הסיכונים והסיכויים העומדים בפניו.
לאחר ששקלתי את הסיכויים והסיכונים של שני הצדדים (ראה רע"א 5192/01 די וורולי נ' הלין (תק-על 2002(1), 408)), ועיינתי בכתבי הטענות ובטענות הצדדים ובמסמכים שלפני, הנני קובע שיהיה זה נכון וצודק לדחות את התביעה, בלא לעשות צו נוסף להוצאות.
התביעה נדחית בזה, איפוא, ותיק ההוצאה לפועל מס' 1703334102 ייסגר.
ניתן היום, י"ב אייר תשע"א, 16 מאי 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
